Verhaal achter workshop Gamma

Geplaatst op 20-09-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Gerry Leyten

 

Gerry (projectleider) Is altijd op zoek naar de juiste verbindingen tussen ondernemers en de jongeren. Ondernemers benaderen, tijd nemen voor een kop koffie en met elkaar verkennen wat nodig is om een match te kunnen maken. Dit is maatwerk. Vooral niet vanuit een vaste structuur of protocol, maar kijken wat nodig is. Voor iedere ondernemer en jongere is dit immers anders.

Gerry in contact gekomen met Patrick Smulders (assistent manager GAMMA Rosmalen).

Patrick: “ Wij willen graag meewerken aan dit project. GAMMA Rosmalen wil bijdragen aan de participatie van deze jongeren. Er blijven bij ons klusjes liggen die terugkerend zijn en uitstekend passen in een BIJNABAANTJE. Zo is de gedachte ontstaan om een fietsenmaker op te leiden die de nieuwe fietsen, afgeleverd in een doos, in elkaar kan zetten. We hebben alleen een fietsenmaker nodig die deze jongeren kan begeleiden want zelf kunnen we dit niet organiseren”

Gerry is op zoek gegaan naar een fietsenmaker. Ze liep binnen bij Jack en Jeroen Verhoeven bij De Fiets Tweewielers in Rosmalen (Maliskamp). Jack was meteen enthousiast over het project. Jack: Ik begeleid al een man van Coudewater die wekelijks 2 uurtjes meewerkt in de zaak. Ik werk graag mee aan het project om een jongeren van Bijzonder Gewoon te leren hoe je een fiets op de juiste manier in elkaar moet zetten en af moet stellen. Natuurlijk laat ik graag mijn visiekaartje achter op de fiets van de GAMMA zodat mensen weten waar ze terecht kunnen als er iets kapot gaat aan de fiets! Jeroen en ik verlenen een uitstekende service. Vaak wordt de fiets dezelfde dag nog gemaakt. Mocht je niet zonder fiets kunnen dan hebben we altijd een fiets te leen. “

 Tijdens de zomerschool van Bijzonder Gewoon stond de workshop fietsen maken op het programma. Hugo van den Broek en Bas Langenhuizen kregen hun eerste les in het fietsen maken.

Hugo: “ik heb veel geleerd van Jack. Je hebt allemaal verschillend gereedschap voor verschillende moertjes, boutjes en ventieltjes. Ik heb ook geleerd om de goede kant op te draaien. Da’s best moeilijk”

Bas: “ Ik heb ook veel geleerd over de fiets en hoe je alles vast moet draaien. Ik vond het wel leuk”

Of ze een bijnabaantje willen bij de GAMMA weten ze nog niet. Hugo en Bas doen actief mee aan het zomerprogramma van Bijzonder Gewoon om te kijken waar ze uiteindelijk willen werken!


xxx

Graag inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst