Thema avond Veilige Huis

Geplaatst op 19-09-2018  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Arine van Neutegem
UITNODIGING
Thema-avond Pubers met een verstandelijke beperking

Het Veilige huis organiseert een thema bijeenkomst met het onderwerp pubers met een verstandelijke beperking. Tijdens deze avond is het mogelijk om aan twee workshops deel te nemen. De workshops hebben de volgende onderwerpen:
 
Workshop 1:Verliefdheid en relatie
Er zijn verschillende soorten relaties. Relatie betekent dat je contact hebt met iemand anders. Vriendschap is ook een soort relatie zonder dat je verkering hebt. Een liefdesrelatie is samenzijn met een partner. Marian van den Acker biedt de deelnemers handvaten over hoe we het verschil tussen vriendschap en relatie kunnen bespreken.

Workshop 2:De seksuele ontwikkeling
Dat is je eigen lijf ontdekken, verliefd worden, experimenteren. Vanaf de geboorte begint de seksuele ontwikkeling en bij elke leeftijdsfase hoort weer ander gedrag. Maar hoe zit dat dan als je een verstandelijke beperking hebt? Tijdens de workshop met Mona van der Sloot gaat u hier samen naar kijken. We bespreken de knelpunten en hoe hier mee op te gaan.

Workshop 3 Persoonlijke hygiëne in de puberteit
In de puberteit is persoonlijke verzorging en hygiëne belangrijker dan ooit. Gemakkelijker gezegd dan gedaan! Wat als je dit moeilijk vindt en hiervoor afhankelijk bent van anderen terwijl je juist graag privacy wil. Tijdens de workshop gaat Miranda Goossens  in gesprek over dit spanningsveld. Wat doet dat met de persoon in kwestie, maar ook met de personen die hierbij ondersteunen? Wat is lastig en wat werkt juist wel?

Workshop 4 Seksueel grensoverschrijdend gedrag 
Tijdens de workshop geleid door Geert Bettinger komen de volgende onderwerpen aan de orde; Wat versta jij onder seksueel grensoverschrijdend gedrag?; Wat zijn de mogelijke gevolgen en wat zijn de mogelijke signalen van seksueel grensoverschrijdend gedrag?; Wat doe je wel en wat doe je niet als iemand meldt misbruikt te zijn? Mogelijk is er nog een vervolg op dit thema.
 
Info, kosten en aanmelden
Aanmelden via de website van het veilige huis. Het is mogelijk om aan twee workshops deel te nemen. Vermeld bij uw inschrijving twee keuzes en één extra optie voor het geval uw keuze niet meer beschikbaar is. http://www.hetveiligehuis.nl/index.php/aanmelden/agenda
 
Wanneer :   Dinsdag  9 oktober 2018 Hoe laat :   Inloop 19.00 uur, workshops starten om 19.30 uur  Waar :  Fontys Hogeschool Frans Fransenstraat 15 ’s-Hertogenbosch Voor wie :  Iedereen die interesse heeft in dit onderwerp Door wie :  Marian van den Acker, Mona van der Sloot, Miranda Goossens en Geert Bettinger Investering :   € 7,50 incl. koffie/thee  Aanmelden :   Inschrijving gaat via de website van www.hetveiligehuis.nl
Deze avond is mede mogelijk gemaakt door:
 
 
Vriendelijke groeten,
 
Arine van Neutegem,  Voorzitter Het Veilige Huis
 
 
 
 
 
 
Het Veilige Huis is een ouderinitiatief waar ouders samenwerken met organisaties om weerbaarheid en seksualiteit van kinderen met een verstandelijke beperking onder de aandacht te brengen.
    
 
Het Veilige Huis Postbus 237 5240 AE Rosmalen
NL56RABO 0136 6482 82 KvK 59114363 Twitter @veilighuis info@hetveiligehuis.nl www.hetveiligehuis.nl
 

xxx

Graag inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst